Over mezelf

Hilde Van Acker (°1966)


Geboren worden, opgroeien in een gezin, en dan je eigen weg gaan. Het is een intense zoektocht geweest. Een tocht van: wat hoort bij mij en wat niet, wat wil ik en wat wil ik niet. Die weg is nu helder voor mij. Een weg die verder ontwikkelt en groeit.

Langs moederskant pikte ik vooral het verzorgende, creatieve en “met je handen werken” op. Langs vaders kant was het lezen, opzoeken in boeken en het verbale dat op wat latere leeftijd meer tot uiting kwam bij mezelf. Het is een fijne mix geworden.

Ook hebben verschillende opleidingen en cursussen bijgedragen tot hoe mijn praktijk er vandaag de dag uitziet.

  • Opleiding Graduaat Orthopedagogie
  • Specifieke lerarenopleiding
  • Jaaropleiding voetreflexologie
  • Natuurlijk koken en medicinale bereidingen
  • 5-elementenleer (Traditionele Chinese Geneeskunde)
  • Cranio sacraal therapie
  • Sarafijn basis en STIR coaching (stress trauma inprint reset)
  • Aanraken bij kanker…

Mijn werk heeft me ook ontzettend veel geleerd. Ik heb 15 jaar mensen begeleid met een verstandelijke beperking en 2 jaar les gegeven in het volwassenen-onderwijs richting Orthopedagogie.

Sinds 2007 volg ik yogales . Rust brengen in het hoofd, mildheid voor jezelf, je focus versterken en ondersteunende lichaamsoefeningen zijn voor mij heel toepasbaar in het dagelijks leven en in mijn sessies.

Van 2013 tot 2019 was ik actief bij  het inloophuis Alegria te Turnhout. De gemoedelijke sfeer, het nabij-zijn, was voor mij een bijzondere ervaring.  Ik gaf cranio-sacraal therapie; afgestemd op mensen met kanker of die kanker gehad hebben.

De fijngevoeligheid in mijn vingers zet zich ook verder in mijn hobby tuinieren.  Vooral de moestuin is een passie geworden. Ik haal mijn inspiratie uit ecologie en permacultuur. Ik steek regelmatig een handje toe op de zelfoogst boerderij   ‘ t Land van Rhoode. Zaaien, verzorgen, oogsten, laten rusten, het is de natuurlijke gang van ’t leven.

Ik wens meer info over
de therapieën

Waar is de praktijk gevestigd? Hoe maak ik een afspraak?

Terug naar de beginpagina